dimarts, 1 d’abril de 2014

Clemente no es vasco


Dissabte passat vam anar a veure la peli que tant  es comenta darrerament i de la qual jo havia sentit tant crítiques ferotges com elogis i comparacions amb "Benvinguts al nord" (cinta francesa molt bona)

Així que vam voler saber de primera mà com era Ocho apellidos vascos.  A mi em va agradar força, vaig trobar l'humor molt blanc i carent de sarcasme. Sense voler fer mal. Una petita aportació a la convivència entre nacions.

La història és una comèdia romàntica amb final feliç, amb dos protagonistes joves, guapos, sense problemes econòmics, sense traumes. Una mica dos extraterrestres l'un de l'altre perque els prejudicis i els tòpics els han fet pensar malament d'allò desconegut. Com és típic primer s'odien, després s'estimen i també s'afegeix el joc de simulacions més habitual de la comèdia d'embolics.

La millor escena i perdoneu-me l'spoiler és la que dóna títol a la película, quan el pare d'ella vol que Rafa, el sevillà, que s'està fent passar per basc, li digui els seus vuit congnoms bascos.

Sou capaços vosaltres de anomenar vuit cognoms seguits? Quina estratègia seguiríeu?

Rafa tira de personatges famosos i diu que els seus cognoms són: Gabilondo, Urdangarin, Arguiñano, Zubizarreta, Otegui, Igartiburu, Erentxun..... i aquí se li acaven les idees, ja no recorda cap més personatge vasc, desesperat mira les parets de la herriko taberna i veu un póster de l'atlètic i deixa anar

Clemente!

El futur sogre sembla satisfet, però en arribar a aquest darrer mira amb desconfiança.......

Clemente no es vasco, ai va la hostia!!!