divendres, 15 de gener de 2010

La prova de foc
Has conegut algú que et fa tilín, però no n'estàs segur? Creus que el teu xicot/la teva xicota podria ser l'home/la dona de la teva vida? Vols saber-ho i no saps com? No cal que vagis a cap endevinadora del futur. Hi ha un mètode que no falla.

La prova de foc també anomenada "Qué romàntic al sac de dormir!"1. El primer regal que et toqui fer-li (nadal, aniversari o qualsevol altre) o fins i tot sense que s'ho esperi, regala-li un sobre amb un paperet molt bufó on digui: "Vols venir a passar una setmana d'excursió a la muntanya amb mi?" Si respon negativament, ja has fet criba. O es un covard/una covarda o no li agrades.

2. Si accepta, comença a analitzar quin tipus d'excursió li fa gràcia. El millor és trobar un refugi idílic amb poca afluència o encara millor un lloc perdut on plantar la tenda. Tot el que s'allunyi d'això t'ha de fer sospitar. Si vol anar molt a prop, quasi no caminar, no vol allunyar-se de la gran ciutat, malament. Vol dir que no confia en tu i no es vol quedar sol/sola. Si comença a parlar-te dels Alps, o encara més, del Himalaya, no anem bé tampoc. Serà d'aquells/aquelles que passarà el dia caminant o escalant i caurà mort de són al vespre molt d'hora sense fer-te ni un petó.3. Quan us trobeu per sortir, fixa't en com s'ha vestit. Quines botes porta, com és la motxilla. Si tot és nou de trinca pot voler dir que mai ha sortit de casa, però que està tant de tu que s'ho anat a comprar tot per llançar-s'hi.Això pot ser bo, però tingues en compte que no estarà preparat i no li facis caminar massa. Si porta nomès texans i unes bambes, és que no sap on va, no sé si ho trobaria un bon o mal simptoma, en tot cas, observa'l, a veure com es comporta. Però si va tot de Gore-tex amb piolet i tres capes de protecció de vent i pluja és que ja hi té la mà trencada i pot ser perillós. No el seduïràs en una excursió normal com la que tu has pensat fer.

4. Ara ve el punt crucial. Escolta si es queixa i li molesten el pes, el cansament i les llargues estones de la marxa. Mal senyal. Si riu i està content/a i el temps li passa volant, enhorabona.


5. En arribar al refugi farà fred, caldrà escalfar el sopar, encendre la llar de foc i el que és més important ficar-se junts al sac de dormir. Han inventat la cosa més meravellosa del món que és el sac de dormir de matrimoni. S'acoplan les cremalleres de dos sacs individuals i dues persones poden dormir plegades en un sac. Si no vol juntar les cremalleres perquè diu que té calor, no t'en facis il.lusions.... aquest noi/noia no fa per tu.

6. La última i definitiva és la que tindràs de bon matí quan et llevis. La teva parella estarà despentinada, bruta, adormida i suada. Anirà vestida amb la roba més cutre que tingui, si és que porta alguna cosa i serà el seu moment més monstruós. Si encara t'agrada i el/la trobes guapo/a i et troba maco/a, vol dir que esteu fets l'un per l'altra i que sereu feliços tota la vida.

He anat moltíssimes vegades a la muntanya, portant bona i mala roba, de vegades queixant-me i de vegades disfrutant a tope. He comprat equipament per impressionar un noi que m'agradava, he dormit amb sac doble, m'he cansat i he passat molt de fred, m'he enamorat. M'he despertat molts matins a refugis i tendes amb els cabells com una bruixa i fent olor a tigre, la pluja m'ha deixat de vegades com un mamarratxo...... i us puc assegurar que són moments que mai oblidaré, són experiències que et marquen per sempre.

Fins i tot afirmo que per a mi hi ha dues menes de persones: les que han fet muntanya i les que no.

3 comentaris:

Mar ha dit...

Molt radical, ¿no Belén? A veure, jo no puc fer grans caminades i segur que em pesarà la motxilla i protestaré de cansament... L'altre ja ha de pensar quina tia més repelent? Però si a mi la muntanya m'agrada molt i molt. Tot el que sigui estar a la natura... El mar...
I per patir fred i no veure'm capaç de fer res si fa fred, o sigui, ni el sopar, ni treure una mà de cap lloc per fer foc... Ja no sóc digne de ningú...?!
Ai, amiga, mira que n'ets!!
I on deixem l'edat? Perquè una, i d'altres, a certa edat tot son mals d'esquena, cames o peus!
Mira, la pinta és el que menys em preocupa. Jo no sé a ells. Però ells m'encanten despentinats i fent olor de tigre :)
Un petonet de muntanya
Mar
M'ho has d'explicar millor aquesta prova de foc.

Anònim ha dit...

Proba superada.
Petons,
el teu home

BLN ha dit...

Mar, reconec que la darrera afirmació de l'entrada és radical i potser caldria matissar-la. Hi ha tres menes de persones: les que han fet muntanya, les que no i les que mai s'han enamorat!