dilluns, 7 de febrer de 2011

Vaques, cavalls i mules

Hem agafat una casa per un temps a la muntanya. Es troba en un lloc privilegiat, a prop d'un poble però sense formar part del nucli històric, envoltada de prats. El nostre veí té vaques. Ara a l'hivern les deixa pastorar tranquil·lament pel poble i voltants. Després amb el bon temps puja muntanya amunt pel Costabona i allà "estiuegen" sense patir gens de calor. També hi ha cavalls i mules, lliures per la zona.

Quan vam decidir buscar un lloc per anar els caps de setmana, volíem això, anar a muntanya, veure prats i veure vaques... Al principi tot allò que trobavem per internet era més aviat una urbanització de cases de pedra, de fusta, però apartaments al cap i a la fi: garatge, voreres a la porta de casa, un ascensor, un fanal que il.lumini bé el camí per arribar a la porta, timbre, tot una reproducció d'un pis de ciutat amb un embolcall de casa de muntanya.

Per fi hem trobat el que buscàvem. Una caseta on poder formar part del paisatge sense espatllar-lo.

Dissabte passat parlavem amb el propietari de la casa que ens demanava permís per seguir deixant passar les vaques del veí pel prat de davant!!! Ens va dir que si ens molestava que podia demanar-li que no les portés cap aquí. Quan li vam dir que ens estranyava que algú no volgués veure vaques a un prat de muntanya, va respondre que a un poble proper els barcelonins havien recollit signatures per tal que les vaques no portessin esquella perquè no els deixaven dormir.


L'home de ciutat ha perdut el nord. Ja no sabem què volem, perquè sortim de la bojeria del ciment i amb quina finalitat anem a la natura. 

En fi, la nostra intenció és seguir veient vaques, cavalls i mules i també gossos lliures que entren i surten de les cases quan volen i poden pixar sense haver d'esperar que el seu amo els tregui amb la corretja....

De segur seran uns messos molt inspiradors. Ja us aniré mostrant més cosetes que senti, escrigui o m'evoqui l'idil·lic indret.

2 comentaris:

molinos ha dit...

¿Donde es la casa???

Llevo días para escribirte desde que dijiste lo de Sos...¿ te gusto? ¿ te has alquilado la casa alli cerca?

BLN ha dit...

Hola Ana, no Sos nos encanta pero queda muy lejos de Barcelona y no es práctico para un fin de semana normal. La hemos alquilado en el Pirineo catalán, cerca de Núria, Camprodón.