dimarts, 3 de juliol de 2012

El Renoir tanca, la Ventana canvia de presentador, la TV1 tornarà a ser d'Urdaci.....

La cultura i la comunicació actuals estan clarament de pega. He sentit notícies que realment em preocupen i m'entristeixen. La primera és que la sala de cine Renoir del barri de les Corts ha tancat portes. Era una sala de referència, no només pel fet que totes les pel·lícules eren en versió original, sinó també per la seva aposta per un cinema europeu, en tots els idiomes (no sols anglès) i de qualitat màxima.  No puc ni recordar la de vegades que he trepitjat les escales empinades cap a la recepció. També tenia bar, on podies gaudir de llibres de bookcrossing mentre prenies un cafè. Les darreres vegades que hi vaig anar, la sala era quasi buida. Una pena. Queda el Renoir de Floridablanca, pero aquest indret tenia molt encant...

Per altra banda la Cadena Ser, teòricament d'esquerres i contrària a les reformes laborals peperes, no s'ha estat de res i ha fet fora 200 treballadors, aprofitant que ara és legal. No contenta amb aquesta mesura ha fet un canvi de programació estranyíssim. S'ha portat la Gemma Nierga i la Pepa Bueno de La Ventana i del Telediario de la 1 cap al programa Hoy por hoy de Carles Francino. Ha relegat en Francino a la Ventana, de tardes. Jo no sé a qué ve tot aquest enrenou, però sembla com si en Carles hagués estat castigat pel seu bon fer al programa????

I el que és pitjor. La televisión de todos, la TVE1 tornarà a ser dels d'Urdaci crec que des del proper setembre. Ja no caldrà algú independent i amb bon criteri com és ara l'excel·lent Fran Llorente, a qui han apladuit tots els treballadors en el seu comiat. Tornarem a tenir anuncis, ens tornarant a deletrejar les sigles de les organitzacions sindicals i reobriran el tema atemptat d'Eta, i per descomptat -lligant-lo amb el tema primer- no veurem ni un subtítol ni sentirem cap altra llengua que no sigui el castellà.


Adeu Renoir Les Corts, Adeu Ventana de Gemma, Adeu Telediario de Llorente, us trobaré a faltar.