dissabte, 8 de maig de 2010

Sortides a la muntanya

Aquesta pluja no ens fa sentir que s'apropa la temporada de sortir a pujar muntanyes, i fins i tot encara hi ha neu al Pirineu. Tanmateix ja som al mes de maig i comença la bona època per tornar a posar-se les botes. Aquest any tenim uns quans plans (més o menys decidits)

  • El 24 de maig volem fer una passejada-excursió per Riells. L'organitzan uns amics, anem amb nens (tot i que ara comencen a ser adolescents) i acabarem amb un dinar a casa d'amics. No és estrictament muntanyisme, però seran 3 o 4 hores per anar desentumant els muscles i per reunir-nos i parlar de la propera

  • El 12-13 de juny anem a Vallter. Sortirem del refugi d'Ulldeter i farem Bastiments des del coll de la Marrana i després carenant fins al Pic de la Dona.

  • Durant el mes de juliol venen familiars noruecs als quals hem reservat un apartament a Àreu. Des d'allí farem excursions o al Monteixo, o al Circ de Baiau, o a les bordes de Crussos, hi ha moltes possibilitats  • A l'agost ve el repte més difícil però que em fa una il·lusió boja, pujarem el Galdhøppingen, el pic més alt de Noruega. Per arribar-hi cal travessar un glaciar i per tant encordar-nos i anar amb guia. Per cert que el guia que hem contractat és nepalí o tibetà, autèntic.
No està gens malament el programa, anem progressivament de poc a molt.