dijous, 29 de juliol del 2010

La crueltat de l'atletisme. Europeus (II)

Segona intensiva i emocionant jornada dels europeus. M'ho he passat molt bé veient les proves amb una mica menys de despiste que ahir.

La lleugera petita Elvan Abeylegesse de Turquia va guanyar els 10 k femenins amb molta distància de la següent classificada. Va fer un temps de 31:10:23. Així que ja ho sabeu els nois que tireu força a les curses, quasi esteu com ella.

Tot i que aquesta prova ha estat clarament merescuda, en d'altres ha aparegut la crueltat del temps en atletisme. A la prova de 100m homes, quatre atletes han arribat a 10:18 ocupant els llocs segon a cinquè. La classificació s'ha fet tenint en compte el tercer decimal (tot i que no apareix al marcador). Per tant la diferència entre Mark Lewis Francis d'Anglaterra que ha guanyat la medalla d'argent i Dwain Chambers, també britànic que ha quedat cinquè de 7 (un fracàs) és de milèsimes de segon.

Un altre exemple, a la final de salt de llargada ha guanyat Ineta Radevica de Lituania amb un salt de 6:92m (quina passada quasi set metres), però és la mateixa distància que havia fet la segona classificada Naide Gomes de Portugal. Han tingut en compte el segon millor salt de les dues per donar la victòria.

Portugal està fent un molt bon campionat, però no té sort. En el grup dels que han arribat junts tambè hi havia un portugués que ha quedat quart. Anims Portugal!