dissabte, 1 de gener de 2011

Un cap d'any amb bons cuiners

Ja no celebrem caps d'anys de ball i farra com quan erem joves. Ja no acabem a les 5 o les 6 del matí esmorzant xurros amb xocolata...

Ara els caps d'anys són gastronòmics. Aquest any ha estat especialment bo i divertit. Ho hem passat a casa meva, a la meva cuina i cuinant plegats!

L'Andhi ens ha deleitat amb la seva meravellosa crema de cartxofes amb un punt de formatge i pernill i xips de cartxofa per sobre. Aquí el veieu donant-li al xino, va acabar fart, el noi!

L'Erik va fer menjar pels nens, per si de cas no els agradava el dels adults. Va escollir uns deliciosos San Jacobos que va fregir al punt. També vam menjar uns espàrrecs portats per la Rosa, l'Eugenio i el Guillem.

El Manel i l'Elisabet van treballar en tandem. El plat era de restaurant amb estrella: un llobarro amb un toc de forn acompanyat d'un paquetet fet de carbassó i farcit de xampinyons i gambes. Portava una boníssima salsa de carbassa. Era molt bonic el ventall de colors que quedava al plat: el verd del carbassó, el gris torrat de la pell del peix, el ataronjat de la carbassa....

De postres l'Aina i el Pere ens van sorprendre amb un pastís espectacular. Amb fulles d'heura havien fet la forma de xocolata, cobrint el pastís amb una heura negra que rodejava les espelmes d'aniversari: el nostre Eugenio farà aviat 50 anys! Aquest pastís estava regat amb una salsa anglesa (una mena de crema catalana líquida) feta per l'Ester.

L'Imma va fregar plats i olles com una boja, ajudant en tot moment els cuiners. També va fer els xampinyons. El Per i jo mateixa vam fer de pinxes, jo "marcant" el peix a la paella i el Per cuidant que tots tinguessin alguna cosa de beure mentre cuinaven. L'Elisabet va posar dues rentaplats en el transcurs del sopar.

Moltes gràcies a tots per un cap d'any excel·lent. Us desitjo que el 2011 vingui ple de receptes, restaurants, calçotades, paelles i ocasions mil de trobar-nos i cuinar plegats i menjar bé.

2 comentaris:

Elisabet ha dit...

Jo m'ho vaig passar bomba!!!

Joan ha dit...

Ostres, llegir això a aquestes hores em fa obrir la gana!

Caram, com ens cuidem!