dimarts, 11 de març de 2014

Tot depèn de com ho expliquis

M'agrada molt una campanya que fa la revista Libero. Per començar diré que és una publicació de futbol, però no és cap diari esportiu habitual. Aprofita el tema per parlar de tot: política, cultura, història, disseny, art, filosofia. Tot a través del futbol.

Per ara he vist quatre anuncis de la revista i tots tenen el mateix patró. Hi ha una situació de parella (una relació que es trenca, la visita als sogres, les feines de casa o comprar aparells gimnàstics). Llavors la dona comença a explicar el tema com ella ho veu, però per tal de ser escoltada pel seu home, fa servir metàfores futbolístiques.

La gràcia del anunci radica en el missatge que transmet. Tot depèn de com ho expliquis. La gent necessita lligar els coneixements nous als esquemes que ja té interioritzats. L'aprenentatge és això.

Desconeixia l'existència d'una revista com aquesta, però ara, després de veure els anuncis, corro cap al quiosc per anar a comprar un exemplar. Trobo la idea molt innovadora i atractiva. M'agrada el futbol però no vull només futbol. Pel que diu l'anunci és el que em trobaré.


Mireu la situació d'una parella que han d'anar a dinar amb els pares d'ella, però estratègicament han de tenir la pilota -controlar la conversa- per tal d'impedir que el sogre parli de la boda.