dissabte, 17 de març de 2012

Per començar la temporada, un clàssic


Començar la temporada? Parlo de curses? Pero si comença al setembre amb la Mercè!

Un classic? Barça-Madrid? Si també estan a més de la meitat de temporada!

El classic no és altre que el pic del Costabona (2.465m) i la temporada comença, per a mi, quan es retira la neu.

Llavors trec les botes, la motxilla petita, aigua, els bastons, ganyips per anar picant, l'entrepà per menjar-me'l al pic, la inefable i imprescindible taronja i la xocolata negra.

Hem trigat des de la Collada Fonda on deixem el cotxe, exactament 2h:41'. El dia molt clar i fresc, amb molt de vent (una mica emprenyador) i poca gent. De neu ja pràcticament no en quedava, només una clapa que creua el senderol en un punt i com que era força inclinada no m'he atrevit a creuar i l'he haguda d'envoltar grimpant una mica.

A Coll de Pal on se separen les rutes que van a Roca Colom i a Costabona, hem parat a fer un mos. El Per, gran caminador havia anat sempre per davant meu i allà m'ha esperat. Hi havia com una mena de recer de pedres montat que ens ha anat de perles per protegir-nos del vent. En aquest coll hi ha l'enllaç entre la GR10 i la GR11. Amb poc menys de 20' des que hem tornar a caminar, ja erem al cim.

Vista espectacular, tot i que pel costat francès hi havia moltíssims núvols. Però teníem fred. Segons el Per podia fer perfectament 3 o 4 graus. I amb vent es noten! Així que hem baixat.

Una excursió fàcil i curta però gens desdenyable per començar a escalfar motors. Abril, maig, juny i juliol vindran segurament plens d'escapades com aquesta.

I com diu el savi Per, quina sort que tenim a la nostra edat d'estar tan sans, de no tenir lesions i de poder caminar, correr o fer bici com fa vint anys!

1 comentari:

Per ha dit...

La suerte más grande es poder hacerlo todo contigo!
Ptns.