dimecres, 22 de gener de 2014

Tocats per la "tramontana" d'OklahomaBasada en l'exitosa obra de teatre de Tracy Letts "August: Osage County", ha arribar a les pantalles la nova peli protagonitzada per Meryl Streep i Julia Roberts. És la història d'una família de l'Amèrica profunda, on no hi ha ni un pam de net, tothom viu situacions extremes i en definitiva els atacs verbals i físics desmonten l'aparent unió familiar.

Després de la desaparició del pare de família, les tres filles es reuneixen a casa de la mare per reconfortar-la. La mare és Meryl, fa un paper excel·lent, molt difícil, de una dona dominada per les drogues barbitúriques, La seva filla gran que se li sembla com dues castanyes molt al seu pesar, intentarà prendre el poder a la família.

El guió és molt exagerat, passen potser massa coses. Tanmateix és una cinta que val molt la pena de veure-la.

La música és boníssima. No us perdeu la primera cançó que obre la peli.

El paisatge de les planures d'Oklahoma en pantalla gran és tan impressionant que et venen ganes de viatjar a USA.

La casa on té lloc la trobada familiar és una meravellosa granja blanca amb eixides i balcons lluminosos que enamoren. Al costat hi ha una caseta on té lloc l'escena de la reunió de les tres germanes, una de les millors, que es pot veure a la foto.

Els diàlegs en clau d'humor, donen també peu a molt cinefòrum i molta reflexió sobre el comportament humà.

I sobretot l'actuació de tots els personatges i la direcció cinematogràfica m'ha encantat. Fan els seus papers creïbles i desperten una empatia total en l'espectador.