diumenge, 1 de gener del 2012

Cap d'any gastronòmic

Bon any a tots i espero que l'hagueu començat tan bé com jo, com a mínim a nivell gastronòmic. Amb els amics de tota la vida ens vam trobar per gaudir un any més d'un deliciós àpat.

 Els primers van ser: espàrrecs amb pernill enbolcallats en pasta de full, pebrots del piquillo farcits de brandada, carxofes farcides de camagrocs i llagostins, pastis de salmó i olives, acompanyats d'altres cosetes per picar com formatge, sobrasada, pernill....

L'espectacular segon plat va fer-lo el gran Manel, el millor cuiner del món per sobre del Ferran Adrià i van ser uns calamars farcits de carn amb arròs blanc, amb la seva salseta de tinta. Els postres van consistir en fruita i xocolata negra. Bons vins, caves i raïm, per descomptat.

Jo en tenia 12, com és tracidió, però a la campanada 10 ja no me'n quedaven. Això és una premonició que correré molt ràpid a la mitja marató?

Bé, com veieu a la foto, jo vaig portar les carxofes. La recepta és així:

Ingredients

Carxofes (una o dues per persona)
Bolets (rossinyols, camagrocs, fredolics, o sinó es pot fer amb bolets secs)
Llagostins pelats i bullits
Alls tendres
Julivert
Ou
Brou de pollastre.
Pa ratllat


Primer es tallen les carxofes, deixant només els cors.
Es fiquen al forn 20 minuts
Mentre es prepara el farcit fent els bolets amb oli, posant primer l'all tendre tallat petit i després els bolets i el julivert.
S'esmicolen els llagostins.
Es treuen els bolets i quan s'han referedat una mica es tallen molt petits
Es tornen a tirar a la paella junt amb els llagostins i es tiren un parell d'ous batuts per fer una mena de revoltillo.
Amb aquesta barreja s'omplen els cors de carxofa.
Es tira pa ratllat per sobre fent com una mena de barretet
Es gratina al forn 3 minuts.

Amb un sobrant de farcit vaig fer una salsa per tirar per sobre i que no quedessin seques. S'afegeix el brou de pollastre, es tritura tot i es passa pel xino.


Bon i feliç 2012 a tots i que vingui ple bon menjar!

1 comentari:

María Fuentes ha dit...

que buena pinta tiene lo de las alcachofas!!! digno del Bacon Serrano ;)